Posted on 10:11 PM

Seribu Kemaafan

Maaf ku pohon.

Bukan malas, buka sengaja.

Cuma keadaan tidak mengizinkan.



ps: sudah hampir 100 hari arwah ayahanda ku pergi meninggalkan kami semua. alfatihah untuk arwah, semoga tenang disana.
Read More

Posted on 4:20 PM

Sengal?

Aku tahu aku sengal
Payah sangat nak seyes dlm pe2 hal
Nak senyum lg lah payah.

Orang jatuh moto pom aku leh gelak
Apatah lagi kalo tgk dak rempit terbabas.

Tp kan, aku malu nak ngaku.

AKU NANGES BILA AYAHANDA KU TENAT TD.




ps: ku neh baek rupenyer. ekekekeke~~. =p
Read More

Posted on 5:29 PM

Bikin Semua Jadi Gampang

entri ini berkisar kisah dikedai makan.
lokasi peristiwa : Nasi Ayam Baroh, masa : lunch time (jam 3.33pm)

 Aku nak bentikan bibik aku
 Encik X mulakan bicara

 Nape?
 Aku dgr dgr jek, ngah kusyuk makan.

Ssh lah, aku risaukan anak anak aku, masa dorg banyak dgn bibik tu. Riso gak nanti bdk2 tu terpengaruh. Bibik aku tu jenis suka merapu, asyik asyik sebut menda tak bagus jek. Bila aku suruh buat apa apa, dia mesti cakap  GAMPANG..
Citer Encik X panjang lebar

Ko ade knl sape2 yg buat  pembantu rumah x? Aku nak amek bibik lain.
Sambung beliau dgn muke poyo...

Aku tgk muke dia. Serius jek.

GAMPANG tuh SENANG!! Mengong!

ps: tu lah len kali carik lagi bibik indon!
Read More

Posted on 1:40 PM

Selamat Hari Raya Chik!

Chik, nak duit RAYA!

Apa raya raya? Hari ni new year lah..
bukan HARI RAYA!
ku jwp malas sambil menarik selimut.


Si Farid kuar dr bilik aku sambil membebel.
Aku tersengeh keseorangan.

2 minit selepas itu.
Waaaaaaaaaa!! Nenek!! Chik dekut xnak kasik duit raya!!
Read More

Posted on 8:25 PM

Lucas kah awek itu?

Entri ini sedikit lucas. Baca di atas risiko sendiri. =)

Pg td, aku ke pejabat loyer. Ntah nape si loyer tu sibuk2 call suh mai opis.
Sesampainyer aku sane, si Ina (mmg name sbnr) menyambut aku dgn muke masyam nyer..

Asal neh?
ku buat2 macho...

Tak dpt konek la abe, dari semalam lg..
jawapan Ina tersangat lah jujur!

HAH??????

Ni hah, internet ni, dr smlm lg tak dpt konek
sambung Ina lg...

huh! cpt2 ku masuk bilik loyer tuh.


Connect lah bodoh!!!!!
Read More

Posted on 4:37 PM

Tora Datang Lagi

Encik Adam keja pe yer?
tanyer Encik X pendek

IT Consultant
bls aku lg pendek

Tp asal Encik Adam xde blog?
tanyer beliau ngan muke 2 posen.......

.....................
duh! aku diam.....



Xpasal2 aku create blog ari neh. Dem!
Read More